Likepersonseminar 2018 16.-18. november

Årets seminar gikk av stabelen på Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten. Fredag kl.18.00 startet vi opp med samtale om temaet «vennskap eller manglende vennskap». Vi delte inn i herre og damegruppe og koste oss med noe godt i glasset og bena i avslappende fotbad? Kvelden ble avsluttet med middag og sosialt samvær.

På lørdag hadde vi et tettpakket program fra kl.09.30-17.30. Vi startet opp med forelesningen: «Noonan syndrom – Medisinsk informasjon og hverdagsutfordringer» ved David K. Bergsaker, overlege, barnelege på Frambu. David tok oss med inn i genenes og mutasjonenes verden på en lekende og forståelig måte.

Deretter hørte vi forfatter Thorvald Steen – med forelesningen «Å leve med en diagnose». Thorvald er aktuell med boken «Det hvite badehuset», der han tar et oppgjør med sorteringssamfunnet. Han inviterte til ærlige og direkte spørsmål etter å ha fortalt oss sin, gripende, historie.

Resten av lørdagen jobbet vi i smågrupper. I gruppene reflekterte vi sammen om tematikken som foreleserne hadde formidlet så godt til oss.

Ellers må jeg nevne at vi også i år hadde gjester, Janne og Elin Olausson samt Magnus Molander fra styret i den svenske Noonanforeningen. Den svenske Noonanforeningen inviterte oss til deres 2 arrangementer: familiesamling i juni og samling for voksne med diagnose i august 2019. Se etter link på denne siden for å finne mer informasjon!

Avslutningsvis minnet Bente Nergaard foreningens medlemmer om Elin Merete-fondet som sårt trenger mer penger for å kunne muliggjøre en undersøkelse/studie på Noonans i fremtiden.

Etter en intens og lærerik dag var det tid for avslapning, middag og sosialt samvær?

Søndag etter frokost var det tid for å sette kursen hjemover.

Takk for en flott helg med mange deltakere, 40 påmeldte! Det oppleves godt å få faglig påfyll og ikke minst erfaringsdeling fra så mange? Likepersonsarbeid på sitt beste!

Hilsen arrangementkomiteen Grethe Dalgrav(styremedlem) og Kirsten Evenstad(likeperson)

Skroll til toppen